Toerisme

Het Godshuis ligt strategisch en is een ideaal startpunt van een prachtige vakantie.

♦  Steden en Cultuur:

Deze 3 kunststeden bieden elk op hun manier een unieke ervaring, zowel cultuur, geschiedenis, culinaire schatten.

  • Brugge: Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis, die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde. De Markt is legendarisch en het Belfort is het praalgebouw van de Markt.  Dit eeuwenoude gebouw was de uitkijktoren bij oorlog en brand en dateert uit de 13de eeuw.  De toren had tevens een administratieve functie: een schatkamer en het archief van de stadsrekeningen.  Het belfort van Brugge is 83 meter hoog en helt lichtjes over (87 centimeter richting Wollestraat). Om de top te bereiken moeten er 366 treden beklommen worden.   Klik hier voor meer informatie. 

  • Gent ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van cultuur en modern stadsleven. De stad heeft troeven als het Lam Gods, het bekroonde Lichtplan dat de gebouwen na zonsondergang feeëriek verlicht, het driejaarlijkse Lichtfestival (volgende editie 2018), de Gentse Feesten en het grootste veggie aanbod van Europa. Nog niet overtuigd? Dan trekken de geschiedenis, de kunst, de prachtige architectuur, het water, de rock ’n roll topgastronomie en de joie de vivre van Gent je zeker over de streep. Bovendien doet de stad inspanningen om het alle bezoekers naar de zin te maken, ook de duizenden studenten die Gent elk academiejaar opnieuw van een jonge vibe voorzien. Zo kun je Gent ‘anders’ ontdekken met de 'Sorry, not sorry street art map Gent', de fiets- of wandelroute langs de graffiti in de stad.  Klik hier voor meer informatie. 
  • Antwerpen:  mix van cultuur, mode, wereldkeuken, centrum van de diamant en wereldhaven.  Het is na Rotterdam de tweede haven van Europa.  Van groot economisch belang is de petrochemische bedrijvigheid bij Antwerpen. De stad is ook een wereldcentrum voor de diamanthandel.  De inwoners van Antwerpen worden soms Sinjoren genoemd, naar het Spaanse woord señor.   Antwerpen heeft ettelijke kerken (waaronder de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal), musea (het wereldberoemde MAS; Red Star Line Museum), pleinen en markten.  Er zijn talrijke gastronomische pareltjes.  Antwerpen is ook gekend voor zijn mode waar een dynamische modecommunity leeft. Een groot deel van de generatie die in de jaren '80 in de spotlights kwam te staan als de Zes van Antwerpen, woont en werkt nog steeds in de stad. Veel jonge, getalenteerde ontwerpers zijn sindsdien afgestudeerd aan de Modeafdeling en konden na hun studies rekenen op internationaal succes. Wat deze designers bindt is niet alleen een stijl, maar vooral een doorgedreven respect voor technische vaardigheid en kwaliteitsmaterialen, en een hoogst eigenzinnige blik op mode.  Klik hier voor meer informatie over de mode en hier voor meer informatie rond Antwerpen.

♦  Sport, rust en lokale cultuur:

Sint-Laureins in het Meetjesland, is gelegen in het noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen, aan de grens met Nederland (West-Zeeuws-Vlaanderen) en heeft Aardenburg (NL), Assenede, Eeklo, IJzendijke (NL), Kaprijke, Maldegem en Oostburg (NL) als grensgemeenten.  Sinds 1977 vormt Sint-Laureins één grote gemeente met Watervliet, Sint-Jan-in-Eremo, Sint-Margriete en Waterland-Oudeman.

Sint-Laureins en omstreken biedt cultuur, sport en gastronomie aan.  De natuur is er uniek en adembenemend.  Kom hier tot rust, langs de dijken, kreken en polders.  Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes en alles is mogelijk: korte of lange routes, uitgestippeld om geïmproviseerd, voor de doorgewinterde wandelaar tot de recreant.

  • Windsurfen op de Boerekreek
  • Survival Run Meetjesland biedt Survival aan
  • Ontmoeting met Pier de Peurder
  • Huifkartocht
  • Krulbolinitiatie
  • Het Meetjesland ontdekken op een scouter. Klik hier voor meer info.
  • …. en zo veel meer !

Streekproducten kun je proeven en meenemen.  Zo is er ambachtelijk hoeve-ijs, biologische sappen, paling, zuivel (boter, melk, yoghurt etc).

Wenst u meer informatie omtrent het Meetjesland en zijn omgeving? Neem dan zeker even een kijkje op www.toerismemeetjesland.be.

♦  De Kust en het mondaine Knokke:

Knokke is beleven.  Knokke is natuur (Het Zwin), shoppen, zee & strand & beachbars, gastronomie, sport en kunst.  

Knokke is groen: duinen, slikken en schorren, duinen, rietmoerassen en bossen.  Het Zwin natuur Park is wereldberoemd, en je kan er het hele jaar door terecht op zondagochtend voor een begeleide wandeling of op afspraak.  Bovendien zijn alle groene zones per fiets bereikbaar.

Knokke is gastronomie:  wil je uren tafelen, een gezellige lunch of een snelle snack ?  Alles is mogelijk.  Van toprestaurants met een Michelinster, tot een trendy plekje.

Knokke is shoppen: dit is de gouden shoppingdriehoek Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan. Van verfrissende pop-up tot internationale ketens, tot gerenommeerde topmerken.  Shoppen is een belevenis, ook op zon- en feestdagen. 

Knokke is sport: sporten op het strand, tennis, fietsen, watersport en golf.  Geen strandliefhebber ?  Geen nood, er is een zwembad, Sportoase Duinenwater.   Er zijn tal van evenementen, zoals paaspeddel, jogging, scapa sprots beach polo, zeezwemmen, strandlopen, en de immer populaire zwintriathlon.

Klik hier voor meer informatie.

♦  Zeeuws Vlaanderen en Sluis:

Zeeuws-Vlaanderen

Zuid-Nederland, grenzend aan België.  Eigenzinnig land met mix van culturen.  Het land van Reynaert de Vos, Jantje van Sluis, de Vliegende Hollander.   Eeuwenoude stadjes, gezellige marktjes, zee- en strandplezier.  Bruisende havens zijn getuige van de rijke maritieme geschiedenis.  

Fietsen en verkennen

Het landschap kun je verkennen op de fiets.  Typisch zijn de dijken met hoge bomen, de kreken, de graslanden en de Spaanse forten.  Fietsroutes en het fietsknooppuntensysteem van de VVV wachten je op om de streek te verkennen op eigen tempo.